لاریجانی: استقلال قوه قضاییه سبب ایجاد اعتماد در جامعه می شود
نوشته شده توسط : arabsxs

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا؛ علی لاریجانی روز سه شنبه در همایش سراسری قوه قضاییه به مساله استقلال قوه قضاییه اشاره كرد و گفت: قوه قضاییه در گذشته تا حدودی مستقل بود اما امروز باید بیشتر به آن توجه شود زیرا آن یك ژست حكومتی نیست.

وی در ادامه به مساله امنیت روانی در كشور اشاره كرد و گفت: باید به نحوی امنیت روانی را در كشور ایجاد كرد كه مردم زندگی قابل پیش بینی داشته باشند. از این رو فقط با قانون و قانون گرایی است كه می توان برای مردم امنیت روانی ایجاد كرد.

ریییس مجلس با تاكید بر اینكه قانون باید محور كار باشد و هیچ فردی نباید در برابر آن ایستاده و دچار تخلف شود، گفت: امنیت روانی در كشور در سایه توجه به این مساله حاصل خواهد شد و در نتیجه زندگی مردم قابل پیش بینی خواهد بود.

لاریجانی با بیان اینكه باید به موضوعاتی همچون امنیت اجتماعی مردم كه از دغدغه های مهم آنهاست توجه خاصی شود، افزود: ضروری است امنیت اجتماعی مردم بررسی و به آن بهای زیادی داده شود زیرا این مساله در امنیت روانی جامعه نقش بسزایی دارد.

وی به برخورد دستگاه قضا با اشرار از جمله سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف اشاره و خاطرنشان كرد: در این زمینه دستگاه قضا باید كاملا طرف مردم را بگیرد هرچند به تنهایی نمی تواند كاری كند و برای مقابله با این مسایل رسانه ها باید نقش اساسی و مهم خود را در بازدارندگی از این جرمها به خوبی ایفا كنند.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: رسانه ها برخورد با اشرار را به نحوی اطلاع رسانی كنند كه در ذهن مردم بنشیند كه این خود در بازدارندگی نقش مهمی دارد. در واقع رسانه ها به این موضوع كه از دغدغه های مهم مردم است توجه بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینكه در كشور چالشهای سیاسی زیادی وجود دارد، تصریح كرد: با این وجود مردم دغدغه های دیگری دارند.

لاریجانی افزود: باید با قاطعیت با اشرار برخورد شود زیرا این مساله در بازدارندگی مهم است ؛ اگر در این زمینه به قانونی نیاز است مجلس آمادگی دارد تا قوانین لازم را تغییر و یا قوانین جدیدی را مصوب كند.

رییس مجلس شورای اسلامی هم چنین در ابتدای سخنان خود به مناسبت هفته قوه قضاییه گفت: شهید بهشتی در شرایطی كه قوه قضاییه در ابتدای انقلاب وضع بسامانی نداشت، با جد و جهد و بكارگیری نیروهای خدوم و خوشفكر توانست به صورت عملی قوه قضاییه را در جمهوری اسلامی ایران بنیان گذاری كند.

لاریجانی در ادامه یادآور شد : آیت الله شهید بهشتی لوایح لازم را برای استقرار قضاوت اسلامی مدون و همچنین سازكارهای اجرایی آن را فراهم كرد.

وی افزود: یكی از نمونه های تلاش شهید بهشتی در راستای استقرار قضاوت اسلامی تدوین قانون قصاص بود كه برخی از منحرفین جنجالهایی را ایجاد كردند و شورش های خیابانی به راه انداختند.

رییس مجلس شورای اسلامی از دیگر كارهای مهم شهید بهشتی را ساماندهی حزب جمهوری اسلامی خواند و گفت: پیش از تشكیل حزب جمهوری اسلامی سابقه وجود احزاب اسلامی در كشور وجود نداشت و ساماندهی چنین حزبی كار بسیار طاقت فرسایی بود.

لاریجانی ادامه داد: البته برخی از كج فكرها و افرادی كه بیشتر نگاه منفی داشتند اجازه ندادند حزب جمهوری اسلامی دوام یابد و با ایجاد اختلافات درونی و بیرونی موجب انحلال این حزب شدند.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در آن زمان بنی صدر فشارهای بسیاری را برای انحلال حزب جمهوری اسلامی وارد می كرد و پیكان اصلی آن نیز به سمت مسوولان حزب بود گفت: حزب جمهوری اسلامی یك كار بسیار اساسی بود كه شهید بهشتی پایه گذاری كرد كه هنوز هم در برخی شهرها افراد تربیت شده این حزب وجود دارند.

وی همچنین به مجاهدت شهید بهشتی در اداره كشور اشاره كرد و گفت: در شرایطی كه بنی صدر دستور فرمانده كل قوا را در میدان جنگ انجام نمی داد و در روزنامه ها سرمقاله می نوشت آیت الله شهید بهشتی به صورت هفتگی جلساتی را تشكیل می داد كه در این جلسات شهید لاجوردی،محسن رضایی از اداره اطلاعات سپاه و بنده كه مسوولیتی در رادیو و تلویزیون داشتم حضور یافته و وی شرایط را مورد بررسی قرار داده و تصمیمات مورد نیاز اتخاذ می شد.

لاریجانی با بیان اینكه دغدغه اصلی آیت الله شهید بهشتی حفظ انقلاب در ابعاد مختلف بود افزود: اما انواع اتهامات به سوی وی بود و از سوی گروه های مختلف تخریب شخصیت می شد.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینكه كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هشتم گام های خوبی برای دستگاه قضایی برداشت گفت: تصویب قانون مجازات اسلامی ،آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و افزایش بودجه دستگاه قضایی در قانون بودجه سالانه از جمله گام های كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هشتم بود.

لاریجانی با بیان اینكه براساس ادبیات دینی ما ،قانون اساسی و قوانین متعدد همه در مقابل علی السویه هستند اظهارداشت: مسوولیت ها و شئونات مختلف در مقابل قاضی باید مطیع باشند و نمونه آن امام علی (ع) بود كه در مقابل شكایت یك یهودی در محكمه حاضر می شد.

لاریجانی ادامه داد: چرا ما برای هركسی یك شئوناتی قایل می شویم در حالی كه اگر همین اصل مهم اجرا شود و همه در برابر قانون یكسان باشند انتزام در كشور سامان می یابد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث یكسان بودن افراد در برابر قانون نباید برای دستگاه قضایی چالش ایجاد شود و قضات شجاع نیز باید شئونات و مسوولیت های مختلف در دستگاه قضایی را نپذیرند و این عزت جمهوری اسلامی ایران است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به مبارزه با فساد مالی اشاره كرد و گفت: در همه كشورها به شیوه های مختلفی با فساد مالی مبارزه و برخورد می شود اما در كشور ما این مسئله از دغدغه های مهم رهبر معظم انقلاب است كه تاكیدات بسیاری در این زمینه دارند.

وی با بیان اینكه وقتی پرونده ای در قوه قضاییه مطرح و بررسی می شود، سروصداهایی بلند می شود كه در نتیجه سبب بی نتیجه ماندن این پرونده های می شود؛ درصورتیكه با افرادی در این پرونده ها برخورد شود افراد رده آخر و دون برخورد می شود.

رییس مجلس با تاكید بر ریشه كن كردن این مسئله گفت: برخوردهای كنونی با پرونده فساد مالی در حال بررسی در قوه قضاییه را قابل تقدیر است و سران سه قوه در جلسات خود قول دادند كه با این پرونده ها برخورد و هیچ خط قرمزی نداشته باشند.

وی درادامه با تاكید بر تشكیل سازمانی متشكل از سازمان های دخیل در امر نظارت های مالی از جمله دیوان محاسبات، سازرمان بازرسی كل كشور، كمیسیون اصل نود مجلس و بخش های دیگر گفت: در این صورت با انجام اصلاحات می توان اقدامات بازدارنده داشته باشیم تا هم پیشگیری صورت و هم برخورد شود.

وی ادامه داد: در این زمینه می توان سازمان های خارجی موفق در مبازره با فساد را مورد مطالعه قرار داد تا بتوان از آنها در جهت مبارزه جدی با فساد و آوردن آنها در قالب مصوبات قانونی اقدام كرد.

وی در این خصوص به اقدمات سازمان های مبارزه با فساد در كشور چین اشاره كرد.

لاریجانی با بیان اینكه مبارزه با فساد دغدغه و مطالبه رهبر انقلاب است، گفت: باید بیینیم اجرای برخورد با این مسائل با كجا مشكل دارد.

وی در ادامه پیشگیری از جرم را از جمله وظایف قوه قضاییه برشمرد و گفت: قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند در این زمینه كاری انجام دهد. بطور مثال اگر چك برگشتی وجود دارد باید ببینیم كجای اقتصاد دچار مشكل و ركود است تا بتوانیم با انجام سازوكارهای اقتصادی و تغییرات لازم، مشكل را برطرف كنیم.

وی ادامه داد: باید یا ضوابط و قوانین تغییرو یا مستحكم شود و یا نهادی همانند شورای امنیت ملی در این خصوص ایجاد شود و با پشتیبانی از قوه قضاییه بتواند در پیشگیری از جرم موفق باشد.

رییس مجلس با بیان اینكه بسیاری از قوانین در این خصوص تصویب اما در پیچ و خم های اداری گم می شود، خاطر نشان كرد: در پیشگیری از جرم باید گام های عملی برداریم وگرنه در چهارچوب مسایل قانونی متعارف بعید است كه بتوان كاری كرد.

لاریجانی همچنین در سخنانی به روند تاریخی تشكیل دستگاه قضا در كشور پرداخت و گفت: نگاه تاریخی در این زمینه نشان می دهد سیستم قضا در تمدن اسلامی از دو مساله 'مسوولیت ها و شئونات مختلف باید در برابر قاضی مطیع باشند' متجلی شده است.

سیام ** 2023 9140**7378** 1418





:: برچسب‌ها: عکس ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: